
% Wat packages en macros 
% voor Algoritmiek/Datastructuren programmeer-opgaven:
\usepackage[dutch]{babel}
\usepackage{a4wide}
\usepackage{graphicx}
\usepackage{verbatim}
% \usepackage{distalg}
% \usepackage{picins}


\def\maaktitel{\begin{center}
\bf\LARGE \opgtitel\\[2mm]
\rm \Large \opgvak\ \opgnaam\ \opgnummer, \opgjaar\footnote{Versie: \today.}
\end{center}}

\def\opgnaam{Opgave}
\def\bestanden{Bestanden}
\def\voorbeeld{Voorbeeld}
\def\english{\def\opgnaam{Lab Ass.}\def\bestanden{Files}\def\voorbeeld{Example}}
\def\outsuffix{out}\def\insuffix{in}
\def\useoutasoutputsuffix{\def\outsuffix{out}}
\def\useuitasoutputsuffix{\def\outsuffix{uit}}
\def\useinasoutputsuffix{\def\outsuffix{in}}
\def\usepreasinputsuffix{\def\insuffix{pre}}
% Generators work from .pre to .in
\def\generator{\useinasoutputsuffix\usepreasinputsuffix}
\def\inuitcombi#1#2{% #1=bestandsnaam voor .in en .out, #2 toelichting
\noindent\voorbeeld\ {\tt #1}:
#2\\[1mm]
\mbox{}~~~~\begin{minipage}[t]{0.45\textwidth}
\verbatiminput{#1.\insuffix}
\end{minipage}
~~
~~\begin{minipage}[t]{0.45\textwidth}
\verbatiminput{#1.\outsuffix}
\end{minipage}\\[2mm]
}


% Importeer een verzin-opdracht met commando \verzin{#1}:
\def\verzin#1{\input{#1.tex}}
% Specificeer opdrachtverzinnen met
% \techniek #1 #2 #3 #4 #5: Naam formulering Huidig Moeilijkheid reserve
\def\techniek#1#2#3#4#5{
\section{Opdracht over #1}
{\bf Welke techniek:} #2 \\[2mm]\noindent
{\bf Huidige Opdracht:} #3 \\[2mm]\noindent
{\bf Moeilijkheidsgraad:} #4}