\documentclass[11pt]{article} %report
\usepackage{Opgave}

% Waar gaat deze .tex over:
%\english
\def\opgtitel{Clarification Stapel}
\def\opgvak{Datastructuren}
\def\opgnummer{??}
\def\opgjaar{2020/21}
\def\tt#1{\texttt{#1}}

\useuitasoutputsuffix

\begin{document}
% \maketitle
\maaktitel

\section{Achtergrond}\label{achter}

Jullie favoriete docent Gerard Tel moet samen met zijn assistenten
naar best wel wat Clarifications doorwerken. Gelukkig kan dat nu allemaal
online gebeuren, maar lang geleden moest dat allemaal handmatig gedaan worden.

Als je een clarification wilde aanvragen voor je code moest je eerst bij
Gerard je handen wassen, maar als je niet alleen was dan moest je natuurlijk
even wachten in een rij. Daarna mocht je de clarification aanvraag bij
Gerard op zijn bureau neerleggen. Soms keek gerard tussendoor even naar 
een clarification, en als het gemakkelijk op te lossen was dan haalt hij 
deze clarification van zijn stapel. 

Aan het einde van de dag heeft Gerard geen zin om te wachten, daarom moet iedereen
die nog in de rij staat snel doorlopen, en hun clarifications op de stapel leggen. 
Gerard kijkt daarna thuis naar de stapel van boven naar beneden, zodat iedereen
relatief snel antwoord krijgt.

\section{Specificatie van Input en output}\label{specs}

De invoer begint met een nummer, dit is hoe veel regels met commando's er gaan volgen.

De commando's zijn als volgt:
\begin{itemize}
    \item [\tt{Aankomst naam}] Er komt iemand met naam \tt{naam} binnen, deze persoon gaat in de rij staan. 
    \item [\tt{Wassenklaar}] De persoon vooraan de rij is klaar met wassen, deze persoon legt de clarification op de stapel. Als de rij leeg is gebeurt er niks.
    \item [\tt{Koffie}] Er wordt koffie (of thee) gehaald voor iedereen in de rij, laat zien hoe veel personen er in de rij staan.
    \item [\tt{Pakrequest}] Gerard pakt een clarification en lost deze op, waardoor deze niet meer op de stapel ligt. Als de stapel leeg is gebeurt er niks.
\end{itemize}

Bij de commando's \tt{Koffie} en \tt{Pakrequest} moet er output verschijnen: het aantal mensen wat er in de rij staat,
en de naam van wie het request dat was opgepakt was. 

Aan het einde van de dag (als er geen input meer over is) wil Gerard naar huis toe gaan. Als er nog mensen in de rij staan loopt hij er
langs om te zorgen dat de clarifications van voor naar achter bovenop de stapel gelegd worden. 

Zodra Gerard thuis is gaat hij zelf van boven op de stapel door alle clarifications heen werken. Dit moet je weergeven door
alle namen op de lijst, van boven naar beneden allemaal af te drukken. 

\pagebreak

\section{Voorbeelden}\label{voorb}

\inuitcombi{simpel}{3 mensen staan in de rij aan het einde van de dag.}
\inuitcombi{alles}{Een voorbeeld waar alle commando's gebruikt worden.}

\section{Aanwijzingen}\label{algaan}
Implementeer de Stack en Queue die nodig zijn helemaal zelf, er wordt handmatig en automatisch gekeken
of de ingebouwde stack of queue gebruikt wordt. Natuurlijk kan je wel de ingebouwde versies gebruiken om te testen.

Zorg dat de queue en stack beiden als gemiddelde rekentijd voor push/pop/enqueue/dequeue van O(1) hebben. 
Als dit niet het geval is ga je tegen tijd limieten aanlopen.

Let ook op dat het nummer waarmee de input begint niet de maximale lengte van de queue of stack is, dit moet je
namelijk dynamisch kunnen veranderen (danwel met een array, of met een \textbf{zelfgemaakte} linked list)

\end{document}

